My speciality is informatics

My speciality is informatics

duminică, 3 iulie 2011

Diseminare "Interactive Multimedia Presentation"




PROGRAMUL COMENIUS
   MOBILITĂŢI INDIVIDUALE DE FORMARE CONTINUĂ
    DISEMINARE „Interactive Multimedia Presentation”, 09.10.2010 – 16.10.2010, Praga, Cehia
Aflandu-ma pe lista candidaturilor aprobate spre finantare - Mobilităti individuale de formare continua Comenius, runda 30.04.2010, am  participat  la cursul de perfectionare „Interactive Multimedia Presentation”, desfasurat in Republica Ceha, la Praga, in perioada 09.10.2010 – 16.10.2010. Bursa a fost câstigata in cadrul „Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii” (LLP - Lifelong Learning Programme), sub actiunea Comenius si a fost finantata din doua surse importante: fondurile europene Comenius si fonduri FSE – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane”.Site-ul oficial al programuluisectorial http://www.anpcdefp.ro/programe/llp/comenius/index.html. La acest curs au participat manageri de scoli, profesori de informatica si matematica, traineri din Belgia, Grecia, Cipru, Letonia, Turcia si România. Cursul mi-a oferit in primul rând sansa de a cunoaste profesori din diferite sisteme de invatamânt, traineri din diferite organizatii si manageri de scoli, comparând astfel aspecte ale procesului educativ din spatii culturale si geografice diverse. In al doilea rând, cursul a avut o importanta deosebita in planul dezvoltarii profesionale, beneficii lingvistice si culturale, promovarea tolerantei, a diversitatii lingvistice, stabilirea unor relatii profesionale cu participantii la curs. Din punct de vedere pedagogic, activităţile din timpul cursului (Moodle, Hot Potatoes, Links database, PowerPoint, ZoomIt, PicPick, proiectele finale) au fost la un înalt nivel ştiinţific, formatorii au fost deosebiţi de competenţi,mi-a plăcut în mod deosebit modul de concepere, redactare şi prezentare a noţiunilor.Toţi cursanţii au fost implicaţi în activităţile formatorilor, s-a lucrat individual şi în grupuri, sarcinile de lucru au fost precise. La final, fiecare participant a pregătit un proiect final cu o prezentare Power Point care a fost evaluat şi apreciat de fiecare participant în parte. S-a lucrat într-un laborator modern şi foarte bine utilat, ni s-au asigurat toate materialele necesare. Pe parcursul a 8 zile cât a durat cursul, am impletit activitatile didactice si pedagogice cu cele culturale. Am facut un tur al centrului istoric al orasului Praga, am vizitat Piata Veche (Staromestske nom.) cu faimosul orologiu astronomic, in cartierul Stare Mesto, Podul Carol cu o arhitectura deosebita si multe statui de o parte si de alta a sa, piata Malostranske, de lânga Hrad (Prazky Hrad), multe catedrale si muzee. Am fost impresionata de arhitectura cladirilor, de culorile vii, picturi pe peretii exteriori, statui – foarte multe statui.
 Organizarea a fost perfectă pe toată durata stagiului şi nu am avut nici un fel de dificultăţi. Având la bază argumentele enumerate mai sus pot spune ca activitatea de formare la care am participat a fost excelentă pe toate planurile.
Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia Europeana nu e responsabila pentru evenatuala utilizare a informatiilor pe care le contine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu